Дроб по албански

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Дроб по албански1 / 2
01/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • дроб - 500 г агнешки
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • чесън - 2 скилидки, счукан
  • кимион - 2 ч.л.
  • морска сол
  • лук - 1 голяма глава червен
  • магданоз
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С помощта на остър нож почистете дроба. След това го нарежете на хапки.

Смесете брашното с червения пипер и оваляйте дроба в тях.

Загрейте зехтина в дълбок тиган. Сложете вътре счукания чесън и кимиона. Посолете с морската сол и пържете, докато кимионът пусне своя аромат. След това сложете вътре дроба и гответе още 2-3 минути от всяка страна.

В чиния наредете лука, нарязан на ивици. Върху него с лъжица сипете част от дроба и отгоре поръсете магданоз. Може да сервирате ястието топло или студено по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: