Агнешки кюфтенца с кедрови ядки и канела

06/05/2014
Илария
отИларияМастър Шеф37311203
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо209
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 250 смляно
  • лук - 1 глава, ситно нарязан
  • чесън - 2 скилидки, счукан
  • канела - 2 - 3 ч.л.
  • кедрови ядки - 2 с.л.
  • касис - 2 с.л. (натопен в топла вода за 10 - 15 мин. и отцеден)
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • хляб - 2 филии (стар), натрошен
  • яйца - 2 бр.
  • кетчуп - 1 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • брашно - 4 с.л.
  • олио - за пържене
  • сол
  • черен пипер
  • лимон - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сместе агнешката кайма с лука, чесъна и канелата. Омешайте добре с пръсти и след това прибавете кедровите ядки, касиса, червения пипер, трохите, яйцата и кетчупа. Овкусете със сол и черен пипер. Омешайте добре сместа.

Нарежете магданоза и го сложете вътре. Уверете се, че всички съставки са се смесили добре и след това с ръка оформете кюфтенца във формата на праскови.

Загрейте олиото в тиган за пържене. След това оваляйте кюфтенцата в брашно и ги сложете вътре. Пържете 8-10 минути докато станат кафяви. Извадете ги с решетъчна лъжица и ги оставете малко да се отцедят от мазнината.

Сервирайте ги, гарнирани с лимонови резени.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!