Гулаш с телешко месо, домати и мащерка

11/05/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак769
"Понякога всичко, от което има нужда човек, за да се почувства по-добре, е купичка с топъл телешки гулаш "
Приготвяне20 мин.
Готвене100 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 773
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива, подсушава се и се нарязва на кубчета. Маслото се нарязва на парченца, слага се в стъклена тенджера за 1 минута.

Месото се поръсва с индийското орехче и се слага в тенджерата. Държи се похлупено 4 минути. След това свалете похлупака и варете още 1 ч. и 20 мин., като разбърквате от време на време.

Доматите се измиват, подсушават се и се нарязват на четири, като се отстраняват семките. Прибавят се към месото заедно със зелените подправки и бялото вино. Похлупва се отново и се държи още 4 минути, като през това време няколко пъти се разбърква.

Една минута преди да приключите с варенето, се прибавя добре пасираната вътрешност на доматите, която е предварително прецедена. Ястието се оставя да престои 5 минути. Преди сервирането се поръсва със сол и черен пипер и се напръсква с лимоновия сок.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!