Пържени агнешки кюфтенца

02/05/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак769
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции10-12 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 421
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • хляб - 2 филии, без кората
  • кайма - 500 г агнешка
  • лук - 1 глава, настърган
  • мащерка - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • магданоз - 3 с.л. ситно нарязан
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • лимони - 1 бр.
  • за пърженето
  • брашно - 1/4 ч.ч.
  • олио - 2 - 3 с.л. зеленчуково
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натопете хляба във вода за около 10 минути. След това го отцедете и с пръсти го натрошете. Прибавете каймата, лука, подправките, магданоза, солта и черния пипер. Смесете добре с ръце.

След това оформете кюфтенца и ги оваляйте в брашното. Сложете олиото да се загрее и поставете вътре кюфтенцата едно по едно.

Пържете докато хванат хрупкава коричка. След това ги извадете с помощта на решетъчна лъжица върху кухненска хартия да се отцедят.

Сервирайте така приготвените агнешки кюфтенца с резени лимон.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!