Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Пържени агнешки кюфтенца

Пържени агнешки кюфтенца

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Пържени агнешки кюфтенца1 / 2
02/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10-12 бр.

Необходими Продукти

  • хляб - 2 филии, без кората
  • кайма - 500 г агнешка
  • лук - 1 глава, настърган
  • мащерка - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • магданоз - 3 с.л. ситно нарязан
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • лимони - 1 бр.
  • за пърженето
  • брашно - 1/4 ч.ч.
  • олио - 2 - 3 с.л. зеленчуково
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натопете хляба във вода за около 10 минути. След това го отцедете и с пръсти го натрошете. Прибавете каймата, лука, подправките, магданоза, солта и черния пипер. Смесете добре с ръце.

След това оформете кюфтенца и ги оваляйте в брашното. Сложете олиото да се загрее и поставете вътре кюфтенцата едно по едно.

Пържете докато хванат хрупкава коричка. След това ги извадете с помощта на решетъчна лъжица върху кухненска хартия да се отцедят.

Сервирайте така приготвените агнешки кюфтенца с резени лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: