Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка Супа»Пилешка супа с яйца и лимони

Пилешка супа с яйца и лимони

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Пилешка супа с яйца и лимони1 / 3
28/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • бульон - 2.5 л. пилешки
  • пилешки гърди - 250 г
  • ориз - 125 г.
  • яйца - 2 бр.
  • лимонов сок - от 2 лимона
  • лимони - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете бульона да заври в тенджера, заедно с пилешките гърди, нарязани на ситно. Когато заври, се добавете постепенно ориза, като се бърка постоянно. Намалете температурата и оставете супата да къкри около 10 мин.

През това време яйцата се разбиват добре, след което се добавя постепенно лимоновият сок, като се продължава да се бърка енергично.

След това правите подобно на застройка, като добавяте по малка част от горещия бульон и бъркайте непрекъснато.

Получената смес се добавя към пилешката супа и се оставете на на съвсем слаба температура на огъня, докато супата не започне леко да се сгъстява. Овкусете със сол и черен пипер.

Сервирайте супата гореща, гарнирана с резени лимон.

P.S. Ако желаете можете да запържите един морков и половин лук нарязани на ситно и да ги сложите в супата още при варенето на ориза, но ние предпочитаме супата без запържване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: