Полента с гъби и кашкавал

28/04/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак769
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 244
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе качамака, като смесите млякото с 1 л вода. След това го сложете да завери. Посолява се и в него се изсипва сместа за качамака. Бъркайте, докато се свари и се сгъсти.

Загрейте маслото в тиган и задушете вътре лука. Прибавете чесъна, а след 1 минута сложете вътре и гъбите. Когато се изпари водата, налейте сметаната и прибавете кашкавала.

Поръсете ястието със зелените подправки и оставете сместа да покъкри, докато се сгъсти. Овкусете със сол и черен пипер.

Готовият качамак се разпределя на порции и се залива с гъбения сос. Поръсва се с останалия кашкавал.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар