Испанско пиле

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Испанско пиле1 / 2
28/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • червен пипер - 1 ч.л.
  • пилешко месо - 4 бр. бутчета
  • зехтин - 3 с.л.
  • бекон - 150 г
  • лук - 1 глава, нарязан
  • чесън - 2 скилидки, счукан
  • чушки - 1 бр. зелена
  • домати - 450 нарязани
  • магданоз - 2 с.л., нарязан
  • сол
  • черен пипер
  • ориз - за гарнитура, сварен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете пилешките бутчета със сол и червен пипер. Загрейте зехтина в тиган. Сложете вътре пилешките бутчета с кожата надолу и пържете.

Загрейте останалата част от зехтина в тиган и сложете вътре бекона.

Когато бекона започне да пуска мазнината си, изсипете вътре нарязания лук и чесъна. Пържете, докато омекнат, като разбърквате от време на време.

Почистете чушката от семките и я нарежете на парчета. Отсипете с лъжица част от мазнината, което е пуснало пилешкото месо. След това сложете вътре чушките.

Когато лукът е готов, сипете вътре доматите и овкусете със сол и черен пипер. След това залейте пилешкото месо с така приготвения сос.

Покрийте тигана и оставете да къкри 15 минути на ниска температура.

Сервирайте пилешките бутчета, поръсени с магданоз и гарнирани със сварен ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка: