Заек по Провански

от ЖерарНовак
17/05/2009
"Когато става дума за готвене, вино и любов, имаме пълно доверие на французите Виж, ако става дума за коли ..."
Приготвяне40 мин.
Готвене200 мин.
Общо240 мин.
Порции5-6
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо17 375
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Заекът се нарязва на порции. Парчетата месо се намазват с 4 лъжици от горчицата и се овалват в брашно. Излишното се изтръсква.

В голям дълбок тиган или тенджера се загрява зехтина. Заекът се запържва за около 3 минути от двете страни. Изважда се и се оставя на страна.

В същият тиган се слагат лукът и морковите. Ако е необходимо се добавя още зехтин. Задушават се, докато лукът придобие цвят. Прибавя се виното, мащерката, розмарина, дафиновите листа, доматеното пюре, чесъна и останалите 2 лъжици горчица. Разбърква се добре. Заекът се връща в тигана. Слагат се и доматите, двата вида маслини и достатъчно пилешки бульон, да покрие месото и зеленчуците.

Веднага след като заври, ястието се прехвърля в тава, покрива се с алуминиево фолио и се слага в предварително загрята на 200°C фурна. Готви се около 1 час, след това фолиото се маха. Готвенето продължава още около 30-40 минути, докато течността остане на половина и месото се зачерви.

Накрая, когато ястието е готово се поръсва с наситнен пресен магданоз.
подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 7
4 1
3 1
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ангел Петров
Ангел Петров
11.01.2013 19:40
Тази година съм изял 55 заека всички рецепти са много вкусни но най-вкусен става когато се задуши и препече леко заека с всички подправки и зеленчуци
Не ги мариновайте това е друга глупост достатъчно е да го изкиснеш в течаща студена вода ако е див -никога не киснете зайците в оцет това е пълна глупост от неграмотни кулинари и ловджии
Домашен заек или див го слагате да заври в тенджера и му изхвърляте първата водата после го гответе кой както си иска
1
0
povar4
povar4
08.04.2011 00:01
А кога и с какво се маринова заека ?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти