Кремсупа от картофи

29/09/2008
Александра
отАлександраНовак
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 884
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените, измити и нарязани на ситно лук и моркови се задушават в част от маслото до омекване на продуктите, след което се заливат с гореща вода и се посоляват. След завирането на течността се прибавят картофите, също нарязани на дребно. След като се сварят, зеленчуците се пасират.

Отделно се приготвя бешамелов сос с част от млякото, брашното и маслото и се прибавя към пасираните зеленчуци. Ако е необходимо, супата се разрежда с малко топла вода и се оставя да ври за около 10 мин. на тих огън.

Накрая супата се сваля от котлона и се застройва с яйцата, разбити с останалото мляко.

Крем супата се поднася с крутончета от хляб и сметана (по избор).
подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Потребител#202609
Доста оранжева ми се вижда на снимката, за да е от картофи! Тази от снимката прилича на доматена крем супа
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв