Класическо телешко варено

09/05/2014
Стефанияот СтефанияНовак
"Научете се как да си приготвяте крехко и сочно телешко варено. Ето една прекрасна рецепта."
Приготвяне20 мин.
Готвене100 мин.
Общо120 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо160 074
  • Преглеждания за месеца9761
  • Преглеждания за седмицата542
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3,3 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Най-важното нещо за почти всички рецепти с телешко, е да се вари с кокал, за да е хубав бульонът и да не е безвкусно яденето.

Месото се вари със сол на вкус (най-добре в тенджера под налягане), докато е почти готово. Нарязва се на порции.

Лукчетата (цели, обелени и почистени), морковите (на парчета по 5 см.) и черният пипер се слагат в тенджерата и се варят 20-на мин. Добавят се картофите (пак на големи парчета) и целината (аз режа главата на парчета по 5-7 мм. и после на четири).

След 15 мин. се добавят целите доматчета. Вари се, докато картофите са готови.

При телешкото варено е много важно продуктите да останат на големи парчета (поне така ме е учила майка ми), слагат се по едно от всичко в купичката (1 парче месо, 1 картоф, 1 морков, 1 домат, 1 лукче, 1 парче целина).

По желание може да сложите и червена чушка (слага се между лука и картофите).подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 4
4 2
3 2
2 4
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Гинка Захова
Гинка Захова
15.12.2016 12:40
Понеже пише класическо телешко варено си позволявам да кажа, че то се прави без домати и чушки, иначе си става вкусно и така.
7
1
Албена Асенова-Писева
Аз добавям около 20мл.ракия за да се свари по -бързо месото.
5
0
руми
руми
06.01.2015 09:57
Ако лукът се обели и лекичко се резне от двете страни на кръст и се позапече малко на котлона, лекичко да се поопърли,( като позабравена филийка), и се прибави този лук към телешкото варено, О, това прибавя невероятен вкус
35
0

Виж всички коментари или напиши такъв