Вкусна леща яхния

29/04/2014
Стефания
отСтефанияНовак12
"Лещата може да бъде приготвена на вкусна яхния, която ще ви накара да си оближете пръстите "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
36 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо246 757
  • Преглеждания за месеца6938
  • Преглеждания за седмицата713
  • Коментирана9 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена36

Необходими Съставки

  • леща - 1 купичка (аз избирам най - ситната и най - тъмна)
  • лук - 3 големи глави
  • моркови - 2 големи
  • чесън - 7 - 8 големи скилидки
  • чушки - 1 червена
  • домати - 3 с.л. от консерва (на парченца)
  • сол - 1 ч.л. равна
  • чубрица - 1 ч.л. с куп
  • джоджен - 1 ч.л. с куп
  • за яхния
  • червен пипер - 1 с.л. с връх
  • брашно - 4 с.л.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете лещата да се вари в 2.5 пъти повече вода. След 15 мин. добавете нарязаните лук и чушка със солта, джоджена и чубрицата.

Когато е почти готова, добавете доматите за 10-на минути.
Ако предпочитате лещата на яхния, запържете брашното и пипера за 3-5 мин.

Добавяйте от супата и бъркайте постоянно, за да се разтвори брашното.подобни рецепти тук

5 3
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

iva
iva
19.11.2017 20:04
а 2та моркова кога слагате? Защо не си проверявате описанията не зная...
14
2
Весела
Весела
06.09.2017 13:34
Страхотна манджа :)
Аз замених сухия джоджен с пресен и поръсих с магданоз след сервирането.
0
0
marcheva14
marcheva14
22.12.2016 21:45
Добавям още една снимка към рецептата на "Вкусна леща яхния". Разликата е само тази, че аз я приготвям само при вареното ѝ с праз, около 2 стръка наситнени, и после добавям задушени 1 гл . лук - наситнен, доматите и червен пипер.
7
2

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!