Вкусна леща яхния

29/04/2014
Стефания
отСтефанияНовак12
"Лещата може да бъде приготвена на вкусна яхния, която ще ви накара да си оближете пръстите "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо111 060
  • Преглеждания за месеца8009
  • Преглеждания за седмицата2008
  • Коментирана9 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете лещата да се вари в 2.5 пъти повече вода. След 15 мин. добавете нарязаните лук и чушка със солта, джоджена и чубрицата.

Когато е почти готова, добавете доматите за 10-на минути.
Ако предпочитате лещата на яхния, запържете брашното и пипера за 3-5 мин.

Добавяйте от супата и бъркайте постоянно, за да се разтвори брашното.подобни рецепти тук

5 3
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

iva
iva
19.11.2017 20:04
а 2та моркова кога слагате? Защо не си проверявате описанията не зная...
1
0
Весела
Весела
06.09.2017 13:34
Страхотна манджа :)
Аз замених сухия джоджен с пресен и поръсих с магданоз след сервирането.
0
0
marcheva14  Мария Симеоно
Добавям още една снимка към рецептата на "Вкусна леща яхния". Разликата е само тази, че аз я приготвям само при вареното ѝ с праз, около 2 стръка наситнени, и после добавям задушени 1 гл . лук - наситнен, доматите и червен пипер.
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв