Бърза царска туршия

05/09/2012
Мила
отМилаНовак
"Царска туршия, която ще заема почетно място на трапезата ви през зимните месеци!"
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо207 403
  • Преглеждания за месеца2223
  • Преглеждания за седмицата373
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

  • чушки – 1 кг. червени
  • зеле – 2 кг.
  • моркови - 700 гр.
  • керевиз – 5 стръка
  • карфиол - 1 - 2 глави
  • захар
  • сол
  • оцет
  • аспирин
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Всички продукти се нарязват на желана от вас големина. Поставят се в буркани.

Във всеки буркан се поставят 1 с. л. захар, 1 с. л. сол и 4 с. л. оцет. Добавят се 2 ацетизала.

Отделно завираме вода.

Допълваме бурканите с гореща вода и веднага затваряме с винтова капачка. Обръщаме буркана няколко пъти.

Не се стерилизира.подобни рецепти тук

5 12
4 8
3 6
2 1
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

мухоморка
мухоморка
15.10.2013 21:28
ето моята рецепта за любимата царска туршия:
159
17
Камелия
Камелия
17.11.2012 15:51
Колко буркани от 800 мл се получават с посочената доза?
25
6
sara
sara
02.10.2012 14:35
за 800мл буркан
13
3

Виж всички коментари или напиши такъв