Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле с кайсии по средиземноморски

Пиле с кайсии по средиземноморски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Пиле с кайсии по средиземноморски1 / 2
29/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 кг
  • кайсии - 350 г от компот или накиснати сушени
  • бяло вино - 130 мл
  • гъбена супа - 1 бр. инстантна
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сол - ½ ч.л.
  • кускус - за гарнитура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарежда в тава и се покрива с кайсиите. Залива се с виното и сока от компота.

Поръсва се с гъбената супа, черен пипер и сол.

Оставя се да престои малко и се запича до готовност на месото в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Поднася се върху канапе от сварен и овкусен кускус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: