Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Лапад с булгур на фурна

Лапад с булгур на фурна

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Лапад с булгур на фурна1 / 2
30/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Пролетта идва с вкусни постни изкушения, като този лапад с булгур на фурна"

Необходими Продукти

  • лапад - 1 връзка
  • лук - 1 връзка пресен
  • булгур - 1 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • зехтин - 5 с.л.
  • джоджен - пресен
  • сол - на вкус
  • лимон - 1 бр. сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте лапада и го попарете за кратко в подсолена вряла вода. Извадете го, оставете го за кратко да се охлади и го накълцайте на ситно.

В тиган се загрява зехтинът. В него се запържва ситно нарязаният пресен лук. Когато лукът омекне, се добавя булгурът и се запържва до златисто.

В дълбока тава се смесват накълцаният лапад и останалите продукти, объркват се добре. Подправят се със сол и се заливат с 3 ч.ч. вода.

Ястието се пече до готовност в предварително загрята на 170 градуса фурна, като от време на време се разбърква. Преди поднасяне се поръсва със ситно нарязан пресен джоджен и се напръсква с лимонов сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: