Суфле с авокадо

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Суфле с авокадо1 / 2
30/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Поиграхме си с вкусовете и се получи нещо страхотно - суфле с авокадо"

Необходими Продукти

  • авокадо - 1 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • галета - 1 с.л.
  • сусам - 1 с.л.
  • пармезан - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 150 мл
  • масло - 2 с.л.
  • черен пипер - 5 г
  • сол - 5 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се запържва в маслото и се разрежда с млякото. Когато кипне, се сваля от котлона и се добавя пармезанът, солта и черният пипер.

Слага се и авокадото, което предварително се обелва, пасира се и се разбърква с жълтъците.

Внимателно се добавят и разбитите на сняг белтъци. Сместа се изсипва в намазана с масло форма или отделни формички и се поръсва с галета и сусам.

Суфлето се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса с купичка вода в нея.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: