Печен боб с царевица на фурна

30/04/2014
Teodora Cekovaот Teodora CekovaНовак
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо683
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба за 8 часа и след това го сварете във вода без сол.

Загрейте зехтина и запържете в него лука, праза и чушката. Когато омекнат, поръсете с черен и червен пипер и царевично брашно. Разбъркайте добре.

Разредете запръжката с бульона, в който е врял бобът. След това добавете при непрекъснато бъркане при сварения боб.

Прибавете царевицата, лютата чушка, нарязана на ситно, доматеното пюре. Сложете ястието да се вари на слаб огън, докато се сгъсти.

Наредете бутер тестото на дъното на тава за печене. Върху него се изсипете приготвеното ястието. Разстелете добре и сложете във фурната за около 30 минути.
подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар