Говежди кръгчета в доматен сос

30/04/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак769
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо332
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейтефурната на 160 градуса. Сложете говеждите пържоли на намазнена хартия. Покрийте соще един лист хартия и ги начукайте, за да станат много тънки. Върху всяка пържола сложете по една филийка шунка със същия размер.

Обелете сварените яйца и ги намачкайте. Овкусете добре с черен пипер и сол. Сложете настърганото сирене в купата с яйцата. Прибавете чесъна и нарязания магданоз. Разбъркайте добре. След това с лъжица поставете от сместа върху всяка от пържолите.

Навийте пържолите на ролца като започнете от двете срещуположни страни.

Загрейте зехтина и запържете съвсем леко ролцата от двете страни. След това ги преместете в тава за печене.

Запържете лука в тигана за около 3 минути и прибавете към него доматения сос, червеното вино, дафиновите листа и бульона. Овкусете със сол и черен пипер и сложете сместа да се вари. След това изсипете соса върху телешките рулца.

Покрийте тавата и печете във фурната за около час. Сервирайте месото, залятото със соса и поръсено с магданоз.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!