Кюфтета от дивеч

22/06/2014
Marianaот MarianaИноватор / Автор
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции26
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 413
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете всички видове месо на парчета по около 100 г и ги посолете. Оставете ги да престоят на хладно 24 часа, след което ги оставете върху наклонена повърхност или в гевгир, за да се отдели водата.

Месото се смила в месомелачка. Най-отдолу се разстила дивечовото месо, отгоре се слагат двата вида свинско и се завършва с накълцаната сланина. След това сместа се посипва с подправките и се оставя на хладно в продължение на три дни.

Узрялата кайма се прехвърля в подходящ дълбок съд. Добавят се яйцата, ситно нарязаният лук, наситненият магданоз и люта чушка. Продуктите се овкусяват с подправките. От получената смес оформяме кюфтета, които трябва да оставим да починат поне 2 часа.

Кюфтетата се пекат до готовност на скара, която предварително сме намазали обилно със сланина. Може да се подредят в тава и да се опекат във фурна.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар