Кюфтета от дивеч

22/06/2014
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции26
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 995
  • Преглеждания за месеца249
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г бут
  • свинско месо - 250 г тлъсто
  • дивеч - 500 г от дива свиня, сърна, елен
  • сланина - 250 г твърда
  • сол - 15 г
  • черен пипер - 5 г
  • захар - 4 г
  • кимион - 4 г
  • чубрица - 4 г
  • за омесване
  • яйца - 2 бр. големи
  • лук - 2 глави
  • люти чушки - 1 бр.
  • магданоз
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете всички видове месо на парчета по около 100 г и ги посолете. Оставете ги да престоят на хладно 24 часа, след което ги оставете върху наклонена повърхност или в гевгир, за да се отдели водата.

Месото се смила в месомелачка. Най-отдолу се разстила дивечовото месо, отгоре се слагат двата вида свинско и се завършва с накълцаната сланина. След това сместа се посипва с подправките и се оставя на хладно в продължение на три дни.

Узрялата кайма се прехвърля в подходящ дълбок съд. Добавят се яйцата, ситно нарязаният лук, наситненият магданоз и люта чушка. Продуктите се овкусяват с подправките. От получената смес оформяме кюфтета, които трябва да оставим да починат поне 2 часа.

Кюфтетата се пекат до готовност на скара, която предварително сме намазали обилно със сланина. Може да се подредят в тава и да се опекат във фурна.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар