Шоколадова торта с бисквити

18/05/2014
Илария
отИларияМастър Шеф37211203
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 765
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите ги натрошете ситно и ги смесете с разбитото с меда краве масло. Разбъркайте до хомогенност.

В тортена форма с подвижни стени изсипете сместа и изравнете повърхността. След това, за да се стегне блатът, сложете формата в хладилника.

На водна баня разтопете начупените на парченца шоколади. Смесете ги с рома, ваниловата есенция и с пудрата захар, като преди това ги отстраните от огъня. Бъркайте, докато се хомогенизира сместа.

Сметаната я разбийте и леко я добавете в шоколадовата смес лъжица по лъжица.

Разбъркайте до гладка маса отново и излейте върху блата. Сложете тортата в хладилника за няколко часа, като преди това изравните повърхността ѝ.

Готовата торта поръсете с ореховите ядки и докато стане време за поднасяне, я съхранявайте в хладилника.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар