Кюфтенца със сос Ромеско

17/06/2014
Teodora Cekovaот Teodora CekovaНовак
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 086
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3,8 от 5

Необходими Съставки

  • наденица – 250 г чоризо
  • лук – 1 бр. червен
  • чесън – 2 скилидки
  • говеждо месо – 500 г смляно
  • индийско орехче – 1/2 ч.л.
  • шери – 1 с.л. сухо
  • галета – 35 г
  • зехтин - за пържене
  • За соса Ромеско
  • люти чушки – 1 ч.л. сушени
  • чесън – 2 скилидки
  • бадеми – 1 с.л.филирани
  • домати – 2 бр.
  • зехтин – 60 мл
  • оцет – 1 с.л. винен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе соса ромеско, като за целта поставите лютите чушки в гореща вода за пет минути, след което ги прецеждате. Пасирайте чушките, чесъна, ядките и доматите до получаване на хомогенна смес. Постепенно добавете смесените зехтин и оцет, докато сосът стане гладък.

Пасирайте наденицата, лука, чесъна, докато са добре нарязани и размесени. Преместете сместа в по-голяма купа и добавете говеждото, индийското орехче, шерито, галетата и подправете. С помощта на лъжица оформете кюфтенца от получената смес.

След това загрявате зехтина и в голям тиган и ги пържите, докато станат леко кафяви. Изваждайте готовите кюфтенца върху хартия и ги поднесете със сос ромеско.
подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар