Пъдпъдък на скара

12/08/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак769
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 506
  • Преглеждания за месеца90
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • пъдпъдъци – 6 бр.
  • кимион – 1 ч.л.
  • сок – 125 мл от червен портокал
  • люти чушки – 1 бр.
  • чесън – 1 скилидка
  • захар – 2 с.л. кафява
  • кориандър – 1 с.л. пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С помощта на кухненска ножица отрежете пъдпъдъците от двете страни по протежение на гръбнака и го отстранете.

Разполовете ги гръдната кост и всяка половина отрежете още веднъж на половина, за да получите общо 24 парчета. Месото изпечете на скара, като предварително я намажете с мазнина.

През това време запържете на сухо кимиона, докато стане ароматен и прибавете портокаловия сок, чушката, чесъна и захарта. Разбърквайте, докато се стопи захарта. След това оставете да заври и го оставете така за 5 минути или докато сместа стане гъста.

Накрая в голяма купа смесвате горещите пъдпъдъци с глазурата и кориандъра.
подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар