Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от йерусалимски артишок

Супа от йерусалимски артишок

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Супа от йерусалимски артишок1 / 2
14/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава, кромид, на ситно
  • масло - 50 г
  • йерусалимски артишок - 700 г гулия, почистен и нарязан
  • прясно мляко - 600 г
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се задушава в маслото, докато стане прозрачен, добавя се артишокът и се оставя да къкри за 10 мин.

Добавя се прясното мляко, солта и пипера и се оставя за още няколко мин. на диска.

Супата се пюрира и се връща за 2 мин. на котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2.7
50
41
30
22
10
Дай твоята оценка: