Калмари на скара

18/01/2010
Даниел
отДаниелНовак
"Няма такава вкусотия!!! Опитайте и споделете!"
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо23 164
  • Преглеждания за месеца135
  • Преглеждания за седмицата26
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти се настъргват и смесват.

Калмарите се изчистват добре, махат им се главите и опашките. Маха се коста от тялото. Всъщност използват се само тубите, можете да си купите само туби и така се прескача момента чистене. После се пълнят със сместа и се защипват със клечки за зъби. Пекат се на добре намазнена скара от всички страни.

Подходящ сос
зехтин:лимон - 2:1
чесън и копър.
Пасира се.подобни рецепти тук

5 6
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

petq
petq
05.10.2012 12:43
kalmarite niamat glavi nito opajki iz4istvat se samo o4ite i edna kost otvatre .vsi4ko ostanalo se iade tova da ne e riba 4e da ima glava i opajka.
0
0
ZZlatan
ZZlatan
11.06.2015 09:58
абе опашка няма да има пипала но има и глава според теб очите на какво стоят :D
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!