Супа от карфиол и орехи

03/06/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак6301
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо546
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • карфиол - 1 бр., начупен на розички
  • лук - 1 глава, кромид, на едро
  • бульон - 450 мл, зеленчуков
  • орехи - 25 г, на парченца
  • прясно мляко - 450 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът и лукът се заливат със зеленчуковия бульон. Оставя се да къкри за 15 мин.

Прибавят се прясното мляко и орехите, като се разбърква. Супата се пюрира, докато се получи гладка смес.

Връща се отново на огъня. Овкусява се със солта и черния пипер и се оставя да поври за 2 мин., като се внимава да не загори. Супата се сервира гореща.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!