Екзотични рибни шишчета

06/09/2014
Анонимен
отАнонименГотвач2689
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо603
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • калкан - 400 г филе
  • скариди - 150 г (чистени)
  • пъпеш - 1/2 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • шафран - 1 щипка
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • за соса
  • кокосови стърготини - 3 с.л.
  • вода - 2 ч.ч.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • магданоз - 2 с.л. (нарязан)
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето се нарязва на парчета и се напръсква с лимоновия сок. Рибата и скаридите се поръсват с шафран, черен пипер и сол.

Пъпешът се нарязва на парчета. След това се нанизват на шишчета парче риба, пъпеш, скарида и продължават да се редуват. Напръскват се с олио.

Шишчетата се пекат на скара 20 минути, като постоянно се обръщат.

Приготвя се сос, като кокосовите стърготини се заливат с вряла вода и се варят 5 минути.

Кокосовата вода се смесва с лимоновия сок, магданоза, солта и черния пипер и всичко се разбърква. Шишчетата се сервират със соса.
подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар