Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Ризото»Ризото с пиле и зелен фасул

Ризото с пиле и зелен фасул

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Ризото с пиле и зелен фасул1 / 2
10/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г гърди
  • ориз - 300 г
  • зелен боб - 200 г
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • лимонова кора - 1 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • бульон - 900 мл пилешки
  • пармезан - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Наредете пилешките гърди в намазнена тава и поръсете с лимонов сок, червен пипер, черен пипер и сол. Сложете пилешкото във фурната и печете 200 минути.

Зарейте зехтина в дълбок тиган. Прибавете ориза и залейте с бульона. Гответе на слаб огън. Около 10 мин. преди да стане готов оризът, прибавете зеления боб.

Когато ризотото е готово, поръсете с пармезан и настъргана лимонова кора. Разбъркайте добре.

Разделете ризотото на порции и сервирайте с парче пилешко месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: