Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Сьомга на барбекю със салса

Сьомга на барбекю със салса

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Сьомга на барбекю със салса1 / 2
24/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • сьомга - 1.5 кг
  • сол - 2 ч.л.
  • босилек - 1/2 ч.ч. пресен
  • За соса
  • чушки - 1 бр. червени
  • чери домати - 125 г
  • каперси - 2 с.л.
  • маслини - 60 г зелени
  • зехтин - 60 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, за да приготвите соса загрейте скарата/грил. Разрежете чушките на четвъртини и махнете семената и ципите. След това ги изпечете, докато станат кафяви и на мехури.

Покрийте ги с хартия или найлон за около 5 минути, след което ги обелете и нарежете на 2-сантиметрови парчета. Нарязаните чушки смесете заедно с доматите, каперсите, маслините и зехтина и внимателно разбъркайте.

Поставете двоен пласт фолио в голям съд и го напръскайте със спрея за готвене. Върху фолиото сложете лист хартия за печене (около 45см). С абсорбираща хартия потупайте сьомгата и я намажете със солта.

Подредете парченцата риба с кожата надолу върху хартията за печене. Увийте я внимателно и я затворете с фолиото. Подредете Парченцата върху предварително намаслен и загрят грил или барбекю и ги изпечете за около 10 минути.

Преди да поднесете добавете към соса босилек и сервирайте сьомгата с нея.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: