Октопод на жар

25/06/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак769
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 704
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • копър – 1 ч.ч. пресен, смесен с магданоз
  • октопод – 1 кг
  • олио – 60 мл синапено
  • лимони - лимонова кора 2 ч.л. + лимонов сок 60 мл
  • риган - на око
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете половината копър и магданоз и ги смесете в голяма купа заедно с октопода, олиото, ригана, лимоновата кора и лимоновия сок.

Октопода може да изпечете на грил или барбекю за около 2 минути, докато стане крехък.

Изпеченият октопод залейте с още малко зехтин и поръсете с остатъка от зелениите.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар