Чаудър

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6301k3k
Чаудър1 / 2
18/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • целина - 8 стръка, на ситно
  • лук - 700 г, на ситно
  • картофи - 1.8 кг, червени
  • миди - 900 г, от консерва
  • мащерка - 3 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • босилек - 2 ч.л.
  • бульон - 225 мл, рибен
  • бял пипер - 2 ч.л.
  • масло - 225 г
  • брашно - 250 г
  • чесън - 3 скилидки, на ситно
  • прясно мляко - 1, 2
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, целината, картофите, мидите, мащерката, риганът, босилекът, бульонът и белият пипер се слагат в тенджера и се оставят да къкрят около 30-45 мин., докато омекнат.

Маслото се разтопява, прибавя се брашното, чесънът и се разбърква енергично с дървена лъжица до получаването на лек кафеникав цвят.

Маслената смес се смесва със зеленчуците, разбърква се и се готви за още 10 мин. Ястието се сервира горещо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: