Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка Супа»Пилешка супа със сини сливи и праз

Пилешка супа със сини сливи и праз

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Пилешка супа със сини сливи и праз1 / 2
21/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • сини сливи - 450 г, сини, сушени
  • пиле - 1 бр., 1.3 кг, сварено
  • бульон - 2, 4 л, пилешки
  • праз - 900 г
  • мащерка
  • дафинов лист
  • риган
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сините сливи се слагат в купа, покриват се със студена вода за едно денонощие. Пилето се вари с пилешкия бульон до пълна готовност, като се препенва.

Празът се реже на части и се връзва половината от него. Прибавя се към пилета заедно с микса от сушени подправки и щипка сол. Котлонът се намалява и се оставя да къкри около 2 часа.

След като пилето е сварено, се отстранява и се оставя да се охлади, след което се премахват дафиновият лист и празът и се прибавят сините сливи. Оставя се да къкри отново за 20 мин.

Пилето се обезкостява и се отстранява кожата му, прибавя се към супата. Поръсва се със солта и пипера. Добавя се останалият нарязан праз. Оставя се да къкри за 10 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гери
Гери
Не е лошо да четете това което сте написали преди да го публикувате.
29.11.2014 09:53