Гъбена супа с тофу

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Гъбена супа с тофу1 / 2
18/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • гъби - 8 бр., сушени
  • царевично брашно - 25 г
  • шери - 3 с.л., сушено
  • свинско месо - 100 г, филе
  • бульон - 1, 2 л, пилешки
  • бамбук - 50 г, нарязан
  • соев сос - 1 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр., леко разбито
  • тофу - 225 г, нарязано
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сушените гъби се накисват за 20 мин. в топла вода, изстискват се и се режат на ивички. Царевичното брашно и шерито се разбъркват и се оставят встрани.

Свинското филе се слага да ври до пълна готовност, след което се охлажда и се реже на късчета. Слага се бульонът да заври и се прибавят месото, гъбите, бамбукът.

Соевият сос се смесва с винегрета. Поръсва се със солта и черния пипер, прибавя се и царевичната смес. Разбърква се добре, докато супата се сгъсти.

Отнема се от огъня, прибавя се леко разбитото яйце. Прибавя се тофуто и отново се сгорещява. Супата се сервира гореща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: