Хрупкави орехови курабийки

18/05/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2688
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции35 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 488
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва тесто от брашното, в което се добавя разбитото със 2 супени лъжици захар масло. Добавя се ванилията и гасената с лимонов сок сода.

Тестото се разточва на кора с дебелина половин сантиметър. Орехите се счукват на едро и се смесват с останалата захар. С малка чаша се изрязват кръгчета, в средата се слага по малко от ореховата плънка.

Краищата се съединяват и курабийката се оформя като топче. Яйцето се разбива с една супена лъжица вода и с него се намазват курабийките.

Нареждат се в тава, в която е сложена хартия за печене, и се пекат 20 минути на 200 градуса. Щом се появят пукнатини в курабийките, значи вече са готови.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар