Пиле с бадемов сос

19/05/2014
Teodora Cekovaот Teodora CekovaНовак
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо529
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • зехтин – 60 мл
  • портокалов сок – 125 мл
  • чесън – 3 скилидки
  • пилешко месо – 6 бр. гърди по 200 гр
  • копър – 3 бр. грудки
  • лук – 2 бр. червен
  • зехтин – 1 с.л.
  • За бадемовия сос
  • зехтин – 1 с.л.
  • галета – 15 г
  • бадеми – 90 г
  • карамфил – 1 щипка
  • бульон – 250 мл пилешки
  • бяло вино – 2 с.л.
  • сметана – 60 мл заквасена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесвате зехтина, портокаловия сок, чесъна и овалвате пилето в тях. След това го изпичате на грил или барбекю, докато стане златисто. Покрийте месото, когато го махнете от огъня, за да остане топло.

През това време нарежете копъра и лука на резенчета и ги прибавете към предварително нагорещения в голям тиган зехтин. Разбърквайте, докато омекне лука и стане леко кафеникав. След като ги свалите от огъня ги покрийте.

За бадемовия сос трябва да загреете мазнината в тиган. Сложете галетата и бъркайте, докато стане кафява. После добавете бадемите и карамфила и продължавайте да бъркате. Накрая прибавете смес от бульона и виното и бъркайте до получаване на гладка смес. След като махнете соса от огъня добавете сметаната и подправете на вкус.

Поднесете пилето със запържения копър с лук и залейте с бадемов сос.
подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар