Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле в сос от бадеми и нар

Пиле в сос от бадеми и нар

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Пиле в сос от бадеми и нар1 / 2
17/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • нар - 2 бр.
  • вода - 375 мл
  • захар - 75 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • пилешки гърди - 4 бр. по 200 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.сладък
  • кимион - 1 ч.л.
  • кориандър - 1 ч.л.
  • канела - ½ ч.л.
  • бульон - 125 мл пилешки
  • бадеми - 55 г
  • кориандър - 1/3 ч.ч. пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо нарежете наровете през половината и издълбайте пулпа. Около 1/3 ч.ч. запазете, а останалата част сложете в тиган с водата и захарта. Разбърквайте на огън, но сместа не трябва да завира, докато се стопи захарта. Оставете да къкри за 5 минути, без да покривате, след което изсипете сиропа в кана.

Половината от зехтина загрявате в голям тиган и запържвате месото, докато стане леко кафяво и го изваждате. В същия тиган слагате и другата част от зехтина и добавяте лука и чесъна.

Когато лукът е вече омекнал прибавяте брашното и подправките. Бъркайте около минута, докато сместа стане суха и постепенно започнете да добавяте бульона и сиропа от нар. Разбърквайте, докато сместа заври и започне леко да се сгъстява.

Накрая върнете и месото в тигана, покрийте и оставете да ври за около 5 минути. Накрая сложете пулпа, който отделихте в началото, ядките, кориандъра и подправете на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: