Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Печено чили пиле с лимонова мащерка

Печено чили пиле с лимонова мащерка

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Печено чили пиле с лимонова мащерка1 / 2
18/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • мащерка - 1 с.л. свежа лимонова
  • Марината от лимонова трева и чили
  • люти чушки - 2 бр. червени
  • чесън - 2 скилидки
  • лимонова трева - 1 с.л. свежа
  • лимонова кора - 2 ч.л.
  • лимонов сок - 60 мл
  • зехтин - 2 с.л.
  • оцет - 2 с.л. Шери
  • мед - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, пригответе маринатата, като за целта смесите всички необходими продукти в буркан и го разклатите добре. Подправете на вкус.

Измийте месото под студена вода и го забършете с абсорбираща хартия. С помощта на кухненски ножици разрежете пилетo по дължината на гръбначната кост и я премахнете.

Разполовете през гръдната кост и всяка половина нарежете на още две парчета. Месото оваляйте в ¾ от маринатата, покрийте го и го оставете за поне 3 часа в хладилник. Останалата част от маринатата също съхранявайте на студено.

Предварително загрявате фурната на 220 градуса. Пилето поставете върху решетка и го изпечете за около 40 минути.

Поднесете пилешкото, като го залеете с останалата част от маринатата и поръсено с листа от мащерка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: