Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Дивеч»Пъдпъдък с дресинг от домати и мента

Пъдпъдък с дресинг от домати и мента

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Пъдпъдък с дресинг от домати и мента1 / 2
27/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Когато поводът е специален, тази рецепта е вашият избор - лесна и впечатляваща"

Необходими Продукти

  • пъдпъдъци - 6 бр.
  • кимион - 1 ч.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 60 мл
  • домати - 2 бр.
  • За дресинг
  • зехтин - 125 мл
  • оцет - 80 мл
  • мента - 1 с.л. свежи листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително трябва да загреете фурната на 180 градуса. Измийте пъдпъдъците под студена вода и попийте с абсорбираща хартия водата.

Отрежете шийките и с помощта на кухненска ножица отрежете пилетата по дължината на гръбначната кост и я отстранете. Разполовете ги през гръдната кост и ги смесете с кимиона, чесъна и една супена лъжица от зехтина.

Запържете месото на тиган, докато стане леко кафяво. След това ги подредете в тавичка за печене и ги сложете във фурната за 15 минути.

През това време може да приготвите дресинга, като за целта смесите необходимите продукти в бuркан, подправите и разклатите добре.

Поднесете пъдпъдъка с дресинг и домати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
40
32
20
10
Дай твоята оценка: