Говеждо по испански

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Говеждо по испански1 / 2
17/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • вода - 2 л
  • дафинов лист - 1 бр.
  • чесън - 5 скилидки
  • черен пипер - 6 зърна
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 стрък
  • говеждо месо - 1.5 кг.
  • риган - 2 ч.л. сух
  • зехтин - 1 с.л.
  • чушки - 1 бр. червена
  • чушки - 1 бр. зелена
  • лук - 2 глави
  • домати - 400 г от консерва
  • кимион - 1 ч.л.
  • маслини - 150 г зелени
  • лимонов сок - 60 мл
  • За сос софрито
  • зехтин - 1 с.л.
  • бекон - 2 лентички
  • чесън - 3 скилидки
  • лук - 1 бр.
  • чушки - 1/2 бр. зелена
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • оцет - 2 с.л. винен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, смесвате водата, дафиновия лист, чесъна, черния пипер, моркова, целината, говеждото и 1 ч.л. от ригана в голяма тенджера. Оставете ястието да заври, намалете огъня и го оставете да къкри 2 часа, докато месото омекне.

През това време пригответе соса. В тиган загрявате зехтина, добавяте бекона, чесъна, лука и чушките и разбърквате, докато омекнат. След това добавяте оцета и доматеното пюре и отново бъркате, докато оцетът се изпари. Охладете соса за десет минути и го пасирайте.

Извадете говеждото в купа и с помощта на две вилици го нарежете на едро. Останалият бульон прецедете през тензух в друга купа.

В същия съд загрявате мазнина и прибавяте приготвения сос, чушките и лука. Върнете към тях говеждото и бульона заедно с доматите, кимиона и останалия риган. Ястието трябва да ври на тих огън около 20 минути, без да го покривате. След като е вече готово и го махнете от огъня, прибавете лимоновия сок и маслините. Подправете на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: