Зимна супа с говежда опашка и леблебия

19/09/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак769
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо293
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, загрявате зехтина в голям тиган и приготвяте опашките. докато станат леко кафяви. Извадете ги и в същия тиган запържете морковите, праз-лука и целината, докато праз-лукът омекне.

След това върнете опашките заедно с доматеното пюре, дафиновия лист и бульона. Оставете ястието да заври, намалете огъня и го оставете, без да покривате, да къкри за около 3 часа, докато месото омекне. Прецедете супата в голям съд, отделете кокалите и ги изхвърлете, а месото накъсайте на едро.

Върнете месото и зеленчуците при супата и оставете да се изстуди за една нощ в хладилник.

Махнете горният слой мазнина от повърхността на супата и я преместете в нов съд, след което я оставете да заври. През това време запържете наденицата, докато стане хрупкава.

Към супата прибавете леблебията и пастата орзо (ризони). Покрийте и оставете да къкри 8-10 минути, докато пастата омекне. Подправете на вкус и сервирайте с наденица.
подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар