Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Круши с шафран и мед

Круши с шафран и мед

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Круши с шафран и мед1 / 2
24/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • круши - 4 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • мед - 4 с.л.
  • шафран - 1/4 ч.л.
  • пурички - 8 бр. вафлени
  • захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крушите се обелват, без да се отстраняват дръжките. Срязва се долната част, за да стоят стабилно. Изцежда се сокът от лимона, като 1 супена лъжица се запазва за соса, останалата част се смесва с 2 чаени чаши вода и се кипва.

В тази вода се пускат крушите и се варят 7 минути. Приготвя се меден сос, като останалият лимонов сок се смесва с ванилията, захарта, меда, шафрана и 3 супени лъжици вода.

Крушите се вадят с решетъчна лъжица, оставят се да се отцедят. Пускат се в медения сос и се загряват на слаб огън, като постоянно се въртят, докато не добият сочен жълт цвят.

Вадят се и се охлаждат. Крушите се сервират, като се слагат в чинии и се поливат с медения сос. Във всяка чиния се слагат по две пурички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: