Праз с кашкавал и орехи

30/05/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо452
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрязват се белите части от стръковете праз и се сваряват във вряща вода 10 минути. Една четвърт от кашкавала се отделя, останалата част се настъргва, залива се с мляко и се загрява на бавен огън, докато не се разтвори.

Добавя се сол и черен пипер. Орехите се смилат и се добавят към кашкавала. Празът се нарежда в тавичка и се залива с кашкавалената смес. Останалата част от кашкавала се настъргва и с нея се поръсва ястието. Пече се на 200 градуса до образуване на златиста коричка.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

maria
maria
12.12.2014 21:07
много вкусно става!тази заливка става и за други зеленчуци,днес я направих за тиквички и стана чудесно!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!