Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Праз с кашкавал и орехи

Праз с кашкавал и орехи

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Праз с кашкавал и орехи1 / 2
30/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • праз - 6 стръка
  • кашкавал - 200 г
  • прясно мляко - 50 мл
  • орехи - 100 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрязват се белите части от стръковете праз и се сваряват във вряща вода 10 минути. Една четвърт от кашкавала се отделя, останалата част се настъргва, залива се с мляко и се загрява на бавен огън, докато не се разтвори.

Добавя се сол и черен пипер. Орехите се смилат и се добавят към кашкавала. Празът се нарежда в тавичка и се залива с кашкавалената смес. Останалата част от кашкавала се настъргва и с нея се поръсва ястието. Пече се на 200 градуса до образуване на златиста коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

maria
maria
много вкусно става!тази заливка става и за други зеленчуци,днес я направих за тиквички и стана чудесно!
12.12.2014 21:07