Ванилова шарлота

26/05/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак769
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 551
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Желатина го накиснете в 4-5 с.л. вода докато набъбне и след това го разтопете на водна баня. Жълтъците разбийте със 150 г от захарта до побеляване.

Млякото сложете на диска и сипете на тънка струйка жълтъците, когато заври. На тих огън варете и непрекъснато разбърквайте, докато се посгъсти кремът.

Отстранете от диска, бъркайте до гладка смес като преди това добавите желатина и ванилията.

Оставете да се поохлади. Сметаната разбийте на гъста пяна и леко, при непрекъснато разбъркване, добавете в крема.

Останалата захар кипнете с 2 с.л. вода и след като се стопи захарта, я отстранете от огъня. Напръскайте бишкотите със сиропа и ги подредете по дъното на намаслена форма с подвижни стени и около стените й.

Налейте крема в средата и шарлотата я вдигнете в хладилника. Поръсете я с канела, когато стане време да я поднесете, а по желание може да я украсите по ваш вкус.
подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

лидия
лидия
12.01.2016 18:39
изглежда много вкусно и е ункално как се исправят бишкотите ?!
0
0
лидия
лидия
13.01.2016 17:47
бързо
0
0
лидия
лидия
13.01.2016 17:46
имисля че е приятно интересно и много
0
1
петя стайкова
петя стайкова
30.05.2014 19:57
абсолютно нищо не се получи от тази рецепта, като даже изхвърлих първият яйчен крем, нито се сгъстява, нищо, не си хабете продуктите
1
2

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!