Ванилова шарлота

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Ванилова шарлота1 / 2
26/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • бишкоти - 18 бр. Савоярди
  • прясно мляко - 300 мл
  • ванилия - 2 пакетчета
  • яйца - 5 бр. (само жълтъците)
  • захар - 200г
  • желатин - 1 пакетче
  • сметана - 300 мл течна
  • масло - за формата
  • канела - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Желатина го накиснете в 4-5 с.л. вода докато набъбне и след това го разтопете на водна баня. Жълтъците разбийте със 150 г от захарта до побеляване.

Млякото сложете на диска и сипете на тънка струйка жълтъците, когато заври. На тих огън варете и непрекъснато разбърквайте, докато се посгъсти кремът.

Отстранете от диска, бъркайте до гладка смес като преди това добавите желатина и ванилията.

Оставете да се поохлади. Сметаната разбийте на гъста пяна и леко, при непрекъснато разбъркване, добавете в крема.

Останалата захар кипнете с 2 с.л. вода и след като се стопи захарта, я отстранете от огъня. Напръскайте бишкотите със сиропа и ги подредете по дъното на намаслена форма с подвижни стени и около стените й.

Налейте крема в средата и шарлотата я вдигнете в хладилника. Поръсете я с канела, когато стане време да я поднесете, а по желание може да я украсите по ваш вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

лидия
лидия
изглежда много вкусно и е ункално как се исправят бишкотите ?!
12.01.2016 18:39
2
Покажи всички подкоментари
петя стайкова
петя стайкова
абсолютно нищо не се получи от тази рецепта, като даже изхвърлих първият яйчен крем, нито се сгъстява, нищо, не си хабете продуктите
30.05.2014 19:57
1
2