Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Шоколадови таралежки

Шоколадови таралежки

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Шоколадови таралежки1 / 2
08/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
50 мин.
Порции
20 бр.
"Страхотна идея за детско парти, а най-хубавото е, че можете да включите и децата да помагат"

Необходими Продукти

  • масло - 125 г
  • пудра захар - 100 г
  • вода - 3 с.л. топла
  • прясно мляко - 2 с.л. топло
  • орехи - 170 г смлени
  • смокини - 1 ч.ч. сушени
  • стафиди - 1 ч. цели
  • целувки - 5 бр.
  • бишкоти - 200 г
  • крокан - 4 с.л. счукан и приготвен от 3 с.л. захар и 1 ч.л. олио
  • какао - 2 с.л.
  • шоколад - разтопен
  • бадеми - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте захарта с маслото на пухкав крем. Прибавете натрошените бишкоти, орехите, млякото, водата, смокините, стафидите, какаото и натрошените целувки.

Пригответе крокана:

Карамелизирайте захарта в намаслен с олиото съд до златист цвят и оставете да се охлади. Начукайте крокана на малки парчета и го прибавете към горната смес. Разбъркайте леко до равномерна маса. Оформете топчета с мокра ръка, като им направите издължени муцунки, така че да напомнят таралежи. Набодете ги с бадеми.

Подредете таралежките върху кухненска скара и ги полейте с разтопен шоколад. След като шоколадът стегне, ги преместете в плато за сервиране и ги сложете в хладилника, за да се охладят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: