Емпанадас със спанак

08/05/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак769
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо613
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвите плънката, накиснете стафидите в топла вода за 10 минути, след което ги прецедете и ги нарежете на едро.

В тиган загрявате зехтина и добавяте спанака. Разбъркайте и го оставете покрит да се запържи на слаб огън за около 2 минути, докато започне да омеква. Махнете капака и увеличете огъня, докато течността се изпари. После прибавете аншоата, чесъна и подправете. Разбъркайте за още минута, след което махнете тигана от огъня и поръсете със стафидите и ядките и оставете да изстива.

През това време загрявате фурната на 180 градуса. Разточете тестото върху набрашнена повърхност и го направете с дебелина от 3 мм. След това го нарежете на кръгчета (7.5 см) и поставете по 2 ч.л. плънка във всяко.

Намокрете с вода краищата и затворете кръгчетата. С помощта на вилица ги запечатайте добре и ги намажете с яйце. Подредете ги върху намаслено парче хартия за печене и ги запечете за 15 минути, докато са пухкави и златисто кафяви.
подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар