Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Сирене и йогурт в зехтин

Сирене и йогурт в зехтин

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Сирене и йогурт в зехтин1 / 2
08/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1 буркан

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 750 г от овче мляко
  • сол - 1 ч.л.
  • люти чушки - 2 ч.л. сухи
  • розмарин - 1 с.л. пресен
  • мащерка - 1 с.л. прясни
  • зехтин - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стерилизирайте парче муселин, като го потопите във вряща вода, изцедете го и го сложете в голям съд. В средата разбъркайте йогурта и солта и завържете ъглите на плата стегнато с помощта на конец. Оставете вързопчето да виси върху купа и да се изцежда няколко дни, докато спре да капе.

Измийте добре и подсушете два буркана. Стерилизирайте ги, като за целта ги сложите в предварително загрята на 150 градуса фурна за 15 минути.

Разбъркайте сухите чушки с подправките. С помощта на чаена лъжичка загребвайте от сиренето и оформяйте топченца с ръце. Подреждайте ги в бурканче и посипвайте всеки пласт с подправките.

Накрай залейте сиренето със зехтин, докато са покрити и разбъркайте с дръжката на дървена лъжица, като целта е да смесите продуктите, но да не развалите топченцата. Оставете ги в хладилник за 3 седмици.

Може да поднесете сиренето върху леко препечени хлебчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: