Мариновани чушки

22/05/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак769
"Тези пикантни мариновани чушки пият толкова ракия, че ви е бедна фантазията! А колко са вкусни..."
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 116
  • Преглеждания за месеца793
  • Преглеждания за седмицата69
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • чушки – 3 бр.
  • чесън – 2 скилидки
  • магданоз – 3 с.л.
  • оцет – 1 с.л. шери
  • зехтин – 1.5 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително загрявате грила на висока температура. Запечете чушките за 8-12 минути, докато почернеят. След като са готови, ги покрийте с кърпа или найлон за 5 минути, за да омекнат. Направете малък разрез в дъното на всяка чушка и изцедете сока в купичка.

След това ги обелете, разрежете ги на половина и ги почистете от семките. С помощта на остър нож нарежете чушките на ивици. Сока на чушките разбъркайте с чесъна, магданоза, оцета, зехтина и солта.

Прибавете и чушките, разбъркайте добре и ги оставете да се охладят на стайна температура преди да сервирате.
подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар