Мариновани чушки

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
22/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Тези пикантни мариновани чушки пият толкова ракия, че ви е бедна фантазията! А колко са вкусни..."

Необходими Продукти

  • чушки - 3 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 3 с.л.
  • оцет - 1 с.л. шери
  • зехтин - 1.5 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително загрявате грила на висока температура. Запечете чушките за 8-12 минути, докато почернеят. След като са готови, ги покрийте с кърпа или найлон за 5 минути, за да омекнат. Направете малък разрез в дъното на всяка чушка и изцедете сока в купичка.

След това ги обелете, разрежете ги на половина и ги почистете от семките. С помощта на остър нож нарежете чушките на ивици. Сока на чушките разбъркайте с чесъна, магданоза, оцета, зехтина и солта.

Прибавете и чушките, разбъркайте добре и ги оставете да се охладят на стайна температура преди да сервирате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: